"wie een kind redt,

redt de wereld"
"whoever saves a

child,

saves the world"
"wie een kind redt,

redt de wereld"
"whoever saves a

child,

saves the world"
"wie een kind redt,

redt de wereld"

Het eerste tehuis 'Het Milhous Children's Home' ligt in het plaatsje Pamunugama in het district Gampaha en is geopend op 27-06-2009.
Lees meer
Het Katupotha Children's Home ligt in het plaatsje Katupotha in het district Kurunegala. Dit tweede tehuis is geopend 20-01-2012.
Lees meer
Het derde tehuis 'Het SMI Child Care and Development Center' ligt in de plaats Kelaniya bij Colombo en is geopend op 11-01-2014.
Lees meer
Het vierde kindertehuis is geopend op 14-01-2018 en ligt in het plaatsje Ja Ela, zo'n 20 kilometer ten noorden van Colombo.
Lees meerOnze doelstelling

De Stichting Netherlands Sri Lanka is een particulier initiatief van 4 Goesenaren, dat ontstaan is naar aanleiding van de Tsunamie in 2004. Het doel van de Stichting is mee te helpen (wees)kinderen in Sri Lanka zicht te geven op een betere en meer hoopvolle toekomst.

Giften & donaties

Dank zij giften en donaties hebben we nu 4 kindertehuizen kunnen bouwen waar we maximaal 90 kinderen een veilig, liefderijk huis kunnen bieden, onderwijs laten volgen en medische zorg geven.

LEES MEER OVER DE STICHTING »

 
 Over de stichting

De Stichting Netherlands Sri Lanka is een particulier initiatief van vier Goesenaren.

De kindertehuizen

Onze 4 kindertehuizen staan onder leiding van de congregatie van “Mary Immaculate”.

Privacyverklaring

Lees over hoe wij omgaan met de gegevens van onze relaties in onze privacyverklaring

ANBI

Onze stichting wordt aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Fotoalbums

Tijdens de werkbezoek nemen we natuurlijk heel wat foto’s. Bekijk ze in onze fotoalbums.

Contact

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.
Schrijf, mail of bel ons gerust!Laatste nieuwsbrief

Een aantal keren per jaar versturen we een digitale nieuwsbrief. Klik hierboven voor de allerlaatste editie.

Facebook

Automatisch op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Like dan onze Facebook-pagina

In het nieuws

Regelmatig halen we met onze acties het nieuws. Klik hierboven voor een overzicht.

 FOTO'S

Bekijk onze fotoalbums

FOTO'S

Tijdens de jaarlijkse werkbezoeken nemen we natuurlijk onze fotocamera mee. Maar ook de zusters in de thuizen registreren bijzondere gebeurtenissen. Klik hieronder en bekijk de verschillende fotoalbums

Bekijk de foto's

VIDEO'S

Speel onze filmpjes af.

VIDEO'S

Voor 'Goes goes Asia' heeft Remie Openeer een mooie documentaire gemaakt. Het Sri Lanka gedeelte is hier te zien.
Ook zijn er tijdens het werkbezoek in 2015 opnames gemaakt van de tehuizen en de kinderen.

Bekijk de filmpjes

Beste heer / mevr Schouwenaar en bestuur Stichting Netherlands Sri Lanka kindertehuis, Al weer bijna een jaar voorbij. Een jaar waar zo als altijd heel veel heeft plaats gevonden, een jaar waar iedereen alles maar vanzelfsprekend vindt. Laten we eerlijk zijn, het is allemaal niet zo vanzelfsprekend. Het wordt tijd dat wij allemaal daar eens bij stil staan en dankbaar mogen zijn voor wat wij hebben. Er zijn zoveel mensen die alles kwijt zijn en daarbij ook nog eens gediscrimineerd worden. Laten we daar ook eens bij stil staan.  Maar..........!!!!!! Bij deze willen wij jullie van HARTE DANKEN voor al het goede werk dat jullie doen voor deze kinderen. Het is hartverwarmend als je beseft dat jullie deze kinderen het gevoel geven dat ze deel zijn van een familie waar ze veilig zijn, waar ze verzorging en een opleiding krijgen en een toekomst hebben. Onze dank!!!! Wij wensen jullie een Gezegende Kerst en een gezond en voorspoedig nieuwjaar 2019. Dat wij met z'n allen het goede werk nog vele jaren voort mogen zetten. Met Dank en Hartelijke groet.
Donatie met kerstgroet aan alle medewerkers die dit goede doel realiseren.
Mooi Theo om te lezen dat het zo goed gaat met de kinderen. Fijn vakantie vieren, goed doen op school en leuke kaarten in hun "thuis" maken. Veel succes verder met de stichting.

Hoi Theo, Mooie nieuwsbrief, prachtig wat er weer gebeurt.

Reacties nav nieuwsbrief dec 2018

Hallo Tanja (secretaris) Wij zijn inmiddels weer terug van onze huwelijksreis door Sri Lanka. Wat is zo'n mooie reis toch altijd snel voorbij! Wij hebben een prachtig bezoek mogen brengen aan het SMI center in Kelaniya. Helaas kon zuster Amatha er niet zijn die dag wegens problemen met haar been, maar we hebben nog even met haar gebeld. Nadat de sisters ons een rondleiding hadden gegeven, mochten we de kinderen ontmoeten. Wij waren geroerd door de hartelijkheid waarmee we werden ontvangen. Ze waren allemaal heel lief, vrolijk en nieuwsgierig. Wat was er veel voorbereid voor onze komst! We kregen eerst een zelfgemaakte bloemketting. Er werd een potje melk gekookt, waarna er zelf ingestudeerde dansjes door de meisjes werden gedaan. Hierna werden er traditionele spelletjes gespeeld en mochten we een taartje ter ere van ons huwelijk aansnijden. Alsof dit niet genoeg was mochten we ook nog blijven voor de lunch! Het was zeker een hoogtepunt van onze rondreis. We hebben het bedrag van 500,- inmiddels overgemaakt naar de rekening van de stichting. Jullie hebben er ongetwijfeld een goede bestemming voor! Met vriendelijke groet, Yorick en Dinja, juni 2017

Yorick en Dinja

Ik heb Genoten met de hoofdletter G! Wat een warm welkom. Zuster Amatha heeft volgens mij 4 harten, wat een ontzettende lieve vrouw. Jullie kunnen trots zijn op haar. En ja de kinderen......die hebben mijn hart natuurlijk geraakt en zitten daar nu middenin. Er heerst een hele fijne sfeer waarin deze kinderen gelukkig en veilig op kunnen groeien. Ze lieten mij trots hun schriftjes zien met daarin mooie tekeningen die stuk voor stuk lieten zien hoe ze in het leven staan en hoe ze zichzelf in de toekomst zien. Een toekomst die ze dankzij jullie hebben. Ze hebben geheel spontaan een dans en zang show opgevoerd die voor mij vertaald werd. Bijzonder dat een aantal kinderen hun toekomst zagen in de politiek....ze denken echt mee over de toekomst van hun land geweldig. Ze hebben me een hele rondleiding gegeven door een zonnig geel gebouw. We hebben samen gebeden in de Mariakapel was fijn. Hanneke Renne, december 2016.

Hanneke Renne

Bij deze willen wij alle bestuursleden van harte bedanken voor jullie inzet voor de Stichting Netherlands Sri Lanka, m.n voor de kinderen. Het is zo hartverwarmend te zien hoe deze kinderen op alle fronten verzorgd worden zo dat ze later een toekomst hebben. Dank zij jullie, jullie zijn kanjers !!!!! Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2017. Dat jullie het goede werk nog lang mogen voortzetten en dat wij jullie zo goed en lang mogelijk financieel mogen ondersteunen. Met Gods zegen. Michael en Marianne Van den Berge, december 2016

Michael en Marianne Van den Berge

Lees meer berichten op de gastenboekpagina »